Max Greger – American Patrol.

Denk dat de meeste lezers en luisteraars niet echt bekend zijn met de Duitse bigbandleider, jazzmuzikant, saxofonist en dirigent Max Greger.
hij is geboren in München op 2 april 1926 en aldaar jongsleden zaterdag 15 augustus 2015 overleden op 89 jarige leeftijd.
Als jazzmusicus en bigbandleider nam meer dan 150 platen en cd’s op, produceerde zo’n 3000 nummers en trad op in honderden concertzalen wereldwijd.
Tijdens zijn carrière stond Greger op het podium met muzikale grootheden als Ella Fitzgerald, Louis Armstrong en Duke Ellington.
Je mag stellen dat hij zeer succesvol is geworden in de jazz en bigbandmuziek, die vooral in Duitsland erg populair is.
Maar ook in de zeezender wereld kom je zijn naam tegen, niet vanzelf sprekend in een hitlijst, maar als tune, om onder andere de drive in show van Radio Mi Amigo te promoten.
Zo is op de website Soundscapes te lezen dat Norbert in 1974 voor de promotie van de Mi Amigo drive in show het nummer “American Patrol” van de LP The best of Glenn Miller in de uitvoering van Max Greger and his Orchestra gebruikte.
Maar ook het nummer “Sapporo” uit 1972 werd op Radio Atlantis voor de Vlaamse service gebruikt voor de Radio Atlantis Top 40 Show, gepresenteerd door Fred van der Bosch.
Deze week is het nummer “American Patrol” de Gouden terugblik in de Bank Show, toen het hoorde had ik toch een aha-erlebnis.

7 gedachten over “Max Greger – American Patrol.

  1. Boerin Zonder Naam

    Mex Greger zegt me niet veel, maar AmericanPatrol wel. Dat is dus een compositie van Glenn Miller.
    Ik ken o erigens wel een andere Duitse muziekbandleider: James Last. Ook recentelijk overleden. Misschien ook een gouden terugblik waard. O ja, en ik hoorde een tijdje terug op de radio dat Rein de Vries (Patsy / Colinda) Ook recentelijk overleden zou zijn. Ik kan het alleen nergens terug vinden op de computer wanneer dat geweest zou moeten zijn. Als het waar is… zou er evt. ook een gouden terugblik van te maken zijn.

  2. Lies

    Wie kent ‘m niet, Hans ? De Duitse bigbandleider, jazzmuzikant, saxofonist en dirigent.
    Mooi hommage maakte je !
    Lie(f)s.

  3. John

    Jazz met vooral trompet is een genre wat ik heel af en toe luister. Voor inspiratie. Veel Miles, maar ook dit big band gebeuren.

  4. sjoerd

    Heerlijk om weer eens wat van hem te horen, we hadden vroeger hier in het uiterste zuiden alleen maar duitse zenders op TV…. Dan kon je hier niet omheen.

Reacties zijn gesloten.