Weblog.

Het bijhouden van deze weblog doe ik ook al een jaar of drie, maar totaal ben ik al zo’n veertien jaar actief met een weblog.
Ik beleef er nog steeds veel plezier aan, vaak is het een excuus om iets te gaan doen.
Beetje een stok achter de deur.
Maar het is al jaren wisselend hoeveel mensen er reageren, gelukkig zijn de meeste een vaste kern die elke dag wel langs komen om iets te schrijven.
Maar ik merk de laatste tijd dat er een beetje de klad in komt,
dat is door verschillende redenen.
Men stopt door ziekte, gewoon dat men geen zin meer heeft of erger door overlijden.
Nu had ik een aantal nieuwe lezers, maar die zijn blijkbaar ook gestopt met hun weblog.
Nu probeer ik regelmatig via de reacties bij andere lezers nieuwe lezers of mensen die reageren te winnen, maar eigenlijk zonder succes.
Dus dat doe je dan ook steeds minder.
Zo merk ik ook dat de aanvragen van de BankShow ook aardig zijn gekelderd.
Zelf probeer ik een oorzaak te vinden, zijn mijn weblogjes niet leuk meer?
Is de inhoud te veel veranderd, verkeerde muziek?
Misschien kun je mij helpen het vertrouwen weer terug te vinden in mijn weblog.
Als je tips hebt mag je ze altijd aan mij doorgeven, ik bekijk het positief.

11 gedachten over “Weblog.

 1. Bertie

  Hoeft niet aan jou te liggen Hans, ik zie het bij meerdere incl. mezelf. Het zal me worst wezen, ik schrijf meer en meer voor mezelf, niet meer wat hopelijk in de smaak zal vallen.
  Op Google staan tips.
  Breng eens een bezoek aan anderen, kijk op iemands blogroll of naar de voorbeelden die WP geeft.

  Reageren
 2. Lies

  Eigenlijk zou ik mijn naam kunnen zetten onder jouw logje, Hans. Dus, nee, er is niets mis met je blog en/of je muziek. FB speelt waarschijnlijk mee… Niet opgeven, de volhouder wint altijd (soms heb ik ook zin…, pfff…) ! ‘t Zal wel tijdelijk zijn.
  Lie(f)s.

  Reageren
 3. catharina

  denk zeker dat het niet aan jou ligt, je weet elke keer weer leuke en mooi verhalen te schrijven,
  en je show is ook prima, denk dat de mensen het te druk hebben met van alles en nog wat,
  maar wel jammer voor je hoop dat het goed komt

  Reageren
 4. willyfotoalbum

  heel herkenbaar Hans..

  ik vrees dat de concurrentie van FB ons voornamelijk parten speelt….

  alhoewel dat toch meer een vluchtig medium is..

  zolang ik er zin in heb, doe ik wel voort….

  dagelijks publiceren doe ik wel niet meer

  groeten

  Reageren
 5. Peter

  Heel herkenbaar Hans. Als ik bij iemand reageer dan komen ze een keer bij mij op de blog maar nooit meer uit zichzelf. Is dat luiheid of hebben ze geen zin meer in lezen? Elk geval ga ik er mee door want ik heb ook een paar trouwe lezers.
  En jou shows vinden wij altijd toppie dus lekker mee doorgaan Hans. Desnoods vragen wij in één vijf plaatjes aan. 😉

  Reageren
 6. SUSKE

  Ik merk ook dat het steeds moeilijker wordt. Het ligt niet aan jou of je onderwerpen. Het bloggen heeft bij velen zijn beste tijd gehad en er haken er meer af dan er nieuwe bijkomen. En die nieuwe zijn blijkbaar ook geen blijvers. Tips kan ik niet geven behalve “geef de moed niet op”.

  Reageren
 7. red-star.nl

  Ik heb het zelfde Hans. Maandag kreeg ik de helft minder reacties en dacht ik “nou, als ik hier voor weer ben gaan loggen dan kan ik beter stoppen” , maar ja, het blog is een soort naslagwerk en ik blijf er dan toch mee bezig..
  Het ligt niet aan jou. Je show is leuk. Een vast onderdeel van mijn w-end.

  Reageren
 8. Kliefje

  Ik denk niet dat het aan jou ligt. Heel veel mensen zijn gestopt in de loop der jaren. De vaste kern is niet meer.
  Hoe je aan nieuwe mensen komt?
  Poeh.
  FB pagina aanmaken misschien?

  Reageren
 9. Sjoerd

  Het was me ook al opgevallen dat het lijstje met aanvragers de laatste keer erg klein was. Ook bij mij wisselt het aantal bezoekers, het worden er minder. Toch blijft er ook een vaste kern over.
  Ik ben er ook enkele kwijt geraakt doordat ze het tijdelijke voor het eeuwige hebben verruild maar ik hou de moed erin. Voor mij is het een dagboek geworden, dat zet je niet zomaar aan de kant.

  Reageren
 10. די מריו

  He Hans,

  stop eerst maar te denken dat het aan jou ligt. Ik merk namelijk hetzelfde. En laten we eerlijk zijn, onze log zijn het bezoeken waard 😉 Het is wel dat mensen minder loggen, de loggen die wel blijven doen dat vaak ook minder dan eerder. Loggen is niet dat vluchtige wat je tegenwoordig juist wel hebt met social media. Ff snel door wat berichten scrollen, like zonder commentaar en verder. Loggen is natuurlijk meer. Wees gerust. voor deze show komen er vast nog wel wat aanvragen van Shirel. 😉

  Love As Always
  Di Mario

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)