Vandaag begint de Zomer.

Vandaag is het de 21ste juni, en volgens de Gregoriaanse kalender (door paus Gregorius XIII ingesteld in 1582, zie nl.wikipedia.org) is dat de 172e dag van het jaar.
De zon staat loodrecht de Kreeftskeerkring op 21 juni, precies het moment waarop de zomer begint, vanmorgen om 06.24 uur.
Dat betekent dat het meer 16 uur licht blijft en dat we meer buiten gaan leven dan binnen, voor de meeste dan.
Ik zelf hou me altijd rustig tijdens de zomer warmte, is ga wel naar buiten maar kies dan de
minder warme momenten.
Ik heb namelijk last van een goedaardige huidkanker en de zonnekracht heeft er invloed op.
In de zomer staat de zon veel hoger dan in de winter waardoor meer uv-straling het
aardoppervlak bereikt.
Door dat er meer uv-straling is verbrandt de huid een stuk sneller en als je een zonaanbidder bent zal je dus je verblijf in de zon rustig moeten opbouwen.
Op de website van KWF Kankerbestrijding staan veel tips om gezond de zomer door te komen.

13 gedachten over “Vandaag begint de Zomer.

  1. Renesmurf

    Ik hou wel van de zomer, ik ben niet zo`n klagerd. Mensen klagen altijd zo snel,. nu is 30 graden weer wat overdreven, maar alles beter dan regen. Whoehoe, het is eindelijk weer zomer!

  2. SUSKE

    De tijd dat ik aan het strand lag te zonnebaden ligt jaren achter me. Nu blijf ik rustig binnen of ergens in de schaduw.

  3. willy

    bij dit warme weer, zou je vergeten dat de zomer vandaag begint..Hans

    zelf ben ik relatief veel buiten en veel last van de zon heb ik niet ..

    maar op het strand zul je me nooit zien liggen

    groeten

  4. די מריו

    Al jaren ga ik niet in de zon zitten. Loop ik zoveel mogelijk in de schaduw en pas ik me aan aan het weer. Verder kom ik natuurlijk altijd wel in aanraking met de zon, dat is niet erg, maar je moet het ook niet gaan opzoeken denk ik dan. Mocht ik toch naar het strand gaan, dan altijd na 15:00, dan is de zon in kracht aan het afnemen en duurt het allemaal niet zo lang meer voordat het donker is. Dus minder kans op verbranden.

    Love As Always
    Di Mario

  5. Morgaine

    Om het nu op te bouwen is een beetje laat, dat moet je al doen in de vroege lente als we de zon hebben staan, direct met 10 minuten per dag wennen, dan heb je het minste last in het nu. De zonkracht is op dit moment op zijn sterkst overal, kracht 8 en 9 was het gisteren al in het hele land, echt te laat hoor.

    Maar goed, ik ben toch al veel buiten en zorg dan voor zon op de huid, zelfs in het vroege jaar dus al, zodra het staat, en dan ook achter het raam om zo maar te zeggen, zodat ik langzaam en direct opbouw van start to finish…

    X

  6. Lies

    ‘k Loop/zit vaak buiten, nu, Hans. Een schaduwrijk plekje kan ook heerlijk zijn.
    Lie(f)s.

  7. red-star.nl

    Ik verbrand eigenlijk nooit want ben gewoon veel buiten, maar merk wel dat de zon dit jaar anders schijnt en dat klopt. De stand van de zon is anders ten opzichte van andere jaren.

Reacties zijn gesloten.