Beveiliging.

Beveiliging van mijn pc vind ik heel belangrijk, ik wil geen gedoe hebben.
Want het internet is er niet veiliger op geworden, je leest en hoort er veel over.
Zo is mijn pc een keer gegijzeld door ransomware, dat is al een jaar of 10 terug.
Dat heb ik toen zelf kunnen oplossen, maar dat is tegenwoordig niet meer mogelijk.
Sindsdien ben ik heel voorzichtig geworden met het binnen halen van software en informatie en maak regelmatig een backup van mijn gegevens.
Daarnaast staat je hele privé op je pc, want bijna alles gaat via de digitale snelweg.
Neem internetbankieren, online betalingen doen het is zo makkelijk.
Maar tijdens deze transacties heb je liever niet dat iemand met je meekijkt.
Zo kreeg ik de melding van antivirus softwarebedrijf dat de licentie over een maand is verlopen.
Dat hoef je mij maar een keer te zeggen, gelijk heb ik deze met twee jaar verlengt,
was een leuke actie van ze.
Heb weer het volledige pakket “Avira Optimization Suite” genomen voor drie pc’s en kan het ook op mijn smartphone gebruiken.
Nee, ik heb geen belangen in het bedrijf, maar ben wel een tevreden gebruiker.

12 gedachten over “Beveiliging.

 1. Yova

  Moet ook goed beveiliging zijn. Daarvoor moet je ook ieder jaar voor betalen of langer. Tegenwoordig kunnen zomaar inkomen. Maar bij ons is heel goed beveiligd. Fijne zonnige dag gewenst. Helaas begint het minder te worden.

  Reageren
 2. Peter

  Heel wijs ja. Het internet opgaan zonder beveiliging is niet aan te raden. Ik zelf ben helemaal gek met Panda. Heb ik al jaren en nu tot 2020 verlengt. Het ding doet zijn werk en daar gaat het maar om. En wat Sjoerd ook zegt is dat ik als trouwe klant korting krijg van Panda. Haha tevreden klanten dus.

  Reageren
 3. mizzD

  Wat willy schrijft is waar.. helemáál zeker ben je nooit. Ik had een hele tijd Norton en nog wat antivirusdingetjes, maar toen begonnen er vreemde dingen te gebeuren op m’n pc en terwijl Norton aangaf dat alles okee was, bleken er , toen m’n neef die er meer verstand van heeft dan ik eens keek, wel 5 virussen en trojan horses op te staan!
  Tegenwoordig hebben we MacAfee, naast die van Microsoft zelf.. en het gaat al een tijdje goed. Maar je weet maar nooit.. als ze héél erg goed beveiligde systemen al kunnen hacken, dan kunnen ze dat pctje van mij ook met gemak wel kraken denk ik.. ik probeer er maar niet teveel aan te denken! 🙂
  Groetjess!

  Reageren
 4. willy

  zonder antivirus software werken, is om moeilijkheden vragen Hans..

  veel hangt er ook van af wat je precies download …

  maar een totale bescherming bestaat wel niet

  groeten

  Reageren
 5. John

  Ik heb gewoon in de ingebouwde van Microsoft en de betaalversie van Malwarebytes Premium, EN dat is volgens mij genoeg. Ik heb iig na dat ik weet nooit een virus of iets dergelijks. Nu download ik ook helemaal niets zoals films of zo.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)