Inspiratie.

Ik heb een onderwerp om te loggen, maar kan er geen verhaal van maken.
blijkbaar heeft het meer tijd nodig om vorm te geven, dus laat ik het voor vandaag even voor wat het is.
Het dagje uit met de jongens heeft heel veel indrukken los gemaakt en die moet ik verwerken.
Gelukkig zijn het positieve indrukken dat stemt een vader altijd gelukkig.
Maar ik heb de foto’s en een incompleet verhaal wat later een compleet verhaal gaat worden.
Soms is het verstandig om de zaken eerst goed in een vorm te gieten, dan zo maar te spuien waar je zelf geen goed gevoel over hebt.
Dus nog even geduld eerst maar de weekend logjes en dan volgende week meer.
Toch nog een aanvulling, want gisteren was het 25 jaar terug dat de Bijlmerramp plaats vond.
Weet nog dat we die bewuste avond buiten stonden, woonde in Huizen en zag dus het vliegtuig voorbij komen, achteraf wist ik dat pas.
Het viel me op dat het vliegtuig een motor miste, maar dan denk je dat is een vergissing.
’s avonds het nieuws kijken en toen was de ramp in de Bijlmer gebeurd, snel de kaart erbij want ik had in de omgeving leerlingen wonen.
Gelukkig zuchtte ik nog, geen bekende, maar de ramp was een verschrikking.
Op maandag morgen reed ik langs de rampplek, kreeg en krijg er weer koude rillingen van.
Dan nog terug naar mijn geboorte jaar een filmpje over de spoetnik die op 4 oktober 1957 werd gelanceerd.

15 gedachten over “Inspiratie.

 1. Morgaine

  mjah… ik lag bij mijn baby van 5 maanden toen wij dat vliegtuig hoorden overgaan in Almere Haven, ik hoor het mijn moeder nog zeggen, lijkt wel of die troubles heeft met vliegen… als dat maar goed gaat, om dan te ontdekken nog dichterbij dan jij, dat ik boven was en de tv aanzetten om de tijd te doden, dat ik het als 1 van de eersten wist bij ons thuis… dat mijn moeder gelijk had ook, die motor is gevonden vlak bij ons in het water, maar ja dat heb je als je onder die baan woont, loodrecht en later bleek dat het meer een sos route blijkt te zijn.

  Ik had er destijds schoonfamilie wonen, maar gelukkig zaten die deze avond nog in Almere bij mijn schoonouders.. en hebben zij echt heel veeel geluk gehad.

  x

  X

  Reageren
 2. Renesmurf

  ja, een hele inleiding en dan een totaal ander filmpje, hoe verwarrend kan het leven zijn.
  De geschiedenis maakt soms wel indruk en haalt soms ook herinneringen naar boven.

  Reageren
 3. Matroos Beek

  De spoetniks… was dat ook geen band?
  De Bijlmer… ik weet nog dat ik in Gent op de Kouter in het zonnetje stond toen een Afrikaanse vrouw het mij wenend en doodongerust vertelde… ze wist niets over haar familie die daar woonde… Het was niet te bevatten.

  Reageren
 4. Bertie

  Neem de tijd voor je verhaal Hans.
  Die spoetnik herinner ik me als kind, door de kranten die thuis werden verslonden. Een van de dingen waarover grappen werden gemaakt.

  Reageren
 5. Mirjam Kakelbont

  Ik weet het nog alsof het gisteren was. Joris en ik hadden brand in ons eigen huis gehad en bivakkeerden tijdelijk bij mijn ouders. We zaten naar Studio Sport te kijken toen het nieuws “inbrak” door de Bijlmerramp. Mijn zwager die bij de politie in Rotterdam werkte, moest ’s nachts onmiddellijk naar Amsterdam komen.
  Spoetnik is van voor mijn tijd. De naam ken ik wel: zo noemden we een zelfgemaakt drankje.
  Warme groet

  Reageren
 6. Zilvertje

  Een vreselijke ramp, het was die dag zo een heerlijk weer, het was zondag en de dame, ik dacht VPRO meldde dat we snel naar het nieuws overgingen, omdat er een vliegtuig was neergestort op de Bijlmer, ik dacht: wat een flauwe grap.

  Vreselijk wat er toen is gebeurd en ook het liegen over de inhoud van het vliegtuig. zoveel mensen zijn daar ziek geworden en minister Borst zelf arts, heeft denk ik niet genoeg haar best gedaan. Het zijn leugenkonten in Den Haag.

  Ja, soms hebben dingen tijd nodig.

  Jij hebt het gezien, oh, oh, oh!

  Reageren
 7. mizzD

  Echt een enorme ramp.. ik had nooit gedacht dat dat in NL zou kunnen gebeuren, een vliegtuig door zo’n flat.. heeft me een hele tijd een héél onveilig gevoel gegeven. En toen kwam New York.. daar deden ze het moedwillig.. ongelofelijk.
  Groetjesss!

  Reageren
 8. willy

  die inspiratie komt wel Hans..

  voor sommige logjes neem je maar beter de tijd…

  de spoetnik is één van de weinige dingen die ik me uit mijn prille jeugd nog herinner

  prettige dag

  Reageren
 9. די מריו

  Zoals ik bij Rene ookal schreef wat ik toen net voetbal aan het kijken. Ik vergeet het echt nooit meer. Ik weet zelfs nog wie er scoorde voor Feyenoorde, maar je weet ondertussen hoe ver het gevoel voor die club kan gaan. Wel vreemd dat deze organisatie bekend staat als een van de veiligste van de wereld.

  Love As Always
  Di mario

  Ps.. inspiratie komt vanzelf… wacht het af en er komt vanzelf een mooi verhaal.

  Reageren
 10. Peter

  Herinner ik mij nog ja. Was toen tien jaar en samen met pa en moe bij de tv. Echte sensatie toen. Later met hondje Layla en Yuri Gagarin.

  Reageren
 11. John

  Ja, dat was een behoorlijke ramp. Ik was toen nog lekker jong zeg. Nu is het zelfde aantal in jaren plus 1 er bij. Gaat hard allemaal.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)