Jim Reeves – An Old Christmas Card.

Je kunt er bijna niet om heen, het hele land is in de ban van het komende kerstfeest, en bol van de Kerstman, lampjes en andere versieringen.
Het nummer “An Old Christmas Card” staat met elf andere nummers op het Kerstmis album van “Jim Reeves”, met de titel “Twelve Songs Of Christmas“.
Het kerstalbum werd bij RCA Victor Records in de Verenigde Staten opgenomen, zowel in mono als in stereo uitgebracht in 1963.
De opnamen gebeurde op 19 en 25 oktober 1962 en op 5 juli 1963 en de Producer was
Chet Atkins”.
En het is het enige kerst album die Jim Reeves heeft uitgebracht.
Het album met Kerst songs werd het eerst uitgebracht in Zuid-Afrika als “Merry Christmas van Jim Reeves” als een 11 track album.
De twaalfde song “Silver Bells” werd opgenomen in juli 1963 en werd toe gevoegd aan het album dat in Amerika in het zelfde jaar werd uitgebracht.
Hij zingt over herinneringen die boven komen, tijdens het zoeken van de versiering voor de kerstboom.
Ik heb een oude kerstkaart in een stoffige oude koffer gevonden.
Door deze kaart komen er mooie herinneringen in mijn gedachte.
Hoewel de kerstkaart verschoten en versleten is, hij is zo kostbaar als de ochtendstond.
Heb het nummer “An Old Christmas Card” deze week gekozen als de Gouden terugblik, een geschreven kaartje is toch leuker te ontvangen dan een digitale.

12 gedachten over “Jim Reeves – An Old Christmas Card.

 1. mizzD

  Oooh.. Jim Reeves! één van m’n moeders favorieten.. mooie herinneringen aan, want die werd tijdens m’n jeugd heel veel gedraaid! ‘The Blizard’ vond ik erg mooi.. en ‘ He’ll have to go’. Deze kerstplaat had ze ook. Geweldig leuk om weer eens te horen.
  Groetjesss!

  Reageren
 2. Natasja

  IK ken het liedje wel…. mijn moeder draait vaak JIm Reves, en niet alleen tijdens de kerst… ja dat doet me denken aan vroeger, toen mijn moeder alles verzorgde…. ik hoop dat mijn kinderen later ook zo terug kijken op mij als moeder…. Ik heb van de week maar kaartjes geschreven, had er eigenlijk niet veel zin in… maar toch maar gedaan, nu nog postzegels kopen… geniet vast van deze tijd…

  Reageren
 3. John

  Ja, je kunt al een paar weken niet om kerst heen. Al voor Sinterklaas doken de kerstbomen op. Dit nummer ken ik wel. Wie niet zou ik zeggen. Zelfs Mario 😆

  Reageren
 4. Leidse Glibber

  Ik ben ook nog steeds van de geschreven kaartjes. Kost ondertussen wel een vermogen aan postzegels, ik denk dat de post daarmee haar eigen graf graaft. Ik ben € 100,00 kwijt aan de kaarten ie ik laat drukken en ruim € 120,00 aan postzegels er komt natuurlijk een moment dat zelfs ik er mee ga stoppen om te besparen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)