On My Way Back Home.

Even een tussenstand, ik vecht om terug te komen.
Mijn rug is dermate beschadigd van het ongeluk op mijn achttiende en de operatie achttien jaar later.
Dat men me niet meer kan opereren aan de huidige hernia.
Als men dat zou doen moet men te veel gezond spierweefsel verwijderen en zijn de gevolgen erger dan de kwaal.
Nu bezig met medicatie om de pijn te bestrijden en gebruik nu de medicijnen die ik vroeger ook gebruikte.
De andere pijnstillers hadden een negatieve invloed op mijn geestelijke gestel en ik durf deze niet meer te slikken.
Wel is er nog de mogelijkheid om injecties tegen de pijn te krijgen,
deze optie wordt nog overwogen.
weer starten bij de fysiotherapeut, om kracht op te bouwen.
lopen is nog steeds waardeloos, fietsen gaat wat beter.
Zo kom ik toch op plekken waar ik moet zijn, al ik het maar honderd meter verder.
Heb hulp gevonden om mijn zelfmedicatie onder controle te krijgen en daar ook in zwakke
momenten helemaal vanaf te blijven.
Ik weet het, misschien moet ik het niet allemaal schrijven, maar het is ook een poort voor
iemand die mee leest om een andere kijk op me te krijgen en me weer positief te gaan zien.
“On My Way Back Home” ik weet dat het gaat lukken.


New Riders of the Purple Sage – On My Way Back Home.

28 gedachten over “On My Way Back Home.

 1. willyduvel

  Ja Hans alles heeft tijd nodig en dat is niet zo gemakkelijk he voor ons simpel om zeggen maar het voelen is de andere kant Moed houden is een pluspunt en dat kan Jij zeker Versterkende groetjes willy

 2. Morgaine

  Pijn is zo heftig, en toch vind ik jeuk erger 😉 Ik ben blij dat je er weer bent, en weet dat de kracht van heling vooral in jezelf zit! Mij heeft het heel erg geholpen ooit om Louise L. Hay te gaan lezen en haar methode te gaan gebruiken, misschien is dit een tip, haar boeken kun je nog steeds vinden online en in de winkels. Of in de bieb! Ooit heb ik ze allemaal in de bieb kunnen vinden en het heeft echt geholpen, een start om de pijn te helpen, naast weer meer beweging etc.

  Ik ben blij dat je er weer bent, en het van je afschrijft, want dat helpt ook zeer zeker! Ook ik heb dat gedaan, alleen wel meer ouderwets puur voor mijzelf.

  X

 3. John

  Goeiemorgen, Hans. Een lichaam kan veel, het kan veel aan, het kan veel leiden, maar het kan ook veel herstellen door veel oefeningen te doen en die te blijven herhalen tot ze makkelijker gaan.
  Van zelfmedicatie afblijven is misschien nog wel het lastigste maar ook dat kun je voor elkaar krijgen.
  Ik hoop voor je dat het allemaal lukt. Het leven is ondanks tegenslagen te mooi. Sterkte en succes!

 4. Bespaarzuinig

  Nou moet ik toch even reageren…
  Ooit had ik een hernia en dat is echt één van de zwaarste periodes uit mijn leven tot nu toe. Die pijn is zo gruwelijk en je weet niet hoe lang het duurt en of het helemaal over gaat… NIet kunnen liggen, zitten, staan of lopen zonder pijn. Dat is gewoon ontzettend zwaar. Vooral omdat je er vaak ook nog slecht bij slaapt.

  Mijn fysio zei destijds dat de curve omhoog naar herstel eerst heel langzaam (bijna onmerkbaar) zou gaan en daarna steeds sneller – en hij kreeg gelijk al duurde het bijna een jaar voordat die pijn echt weg was.

  Ik heb zelf heel veel gehad aan Mc Kenzie therapie, maar goed… je hebt een ingewikkelde rug geloof ik, dus daar durf ik niets over aan te raden. Het kussentje van Mc Kenzie (voor in je onderrug) gebruik ik nog steeds en heb ik al een paar keer weg gegeven aan iemand die ook herniaklachten had.

  Heel veel sterkte met de rugklachten. Hopelijk kom je snel in die curve omhoog. Hou vol.

 5. Matroos+Beek

  Wat goed dat je er weer bent Hans. En wat goed dat je eerlijk schrijft over je demonen. Wees gerust dat je niet de enige bent en dat dit ook een steun kan zijn voor anderen door het van je af te schrijven. Ik duim voor je herstel. Lieve groet en dikke knuffel X

 6. Sjoerd

  Mooi dat je het op papier zet en het van je af schrijft. Dat is beter dan je gevoelens op te kroppen. Ik hoop dat je snel weer wat plezier in het leven krijgt.

 7. Mirjam Kakelbont

  Lieve Hans,
  Ik ben zo blij dat je weer schrijft! Een levensteken van je. Schrijf alles van je af als dat je helpt. Ik vind niets raar. We zijn allen maar mensen onder elkaar. Een depressie is zwaar. Heel dapper dat je het gevecht aangaat! Doe het op jouw manier en in jouw tempo. Het is goed dat je steun zoekt want die helpt je verder.
  Als er ook maar íets is wat ik voor je kan doen – hoe klein ook – zal ik dat graag doen.
  Een gevoelig nummer. Melodieus, emotioneel…je bent op de goede weg. Houd dat voor ogen.
  Dikke liefs en sterkte ♥

 8. Noortje

  Fijn dat je weer iets hebt kunnen schrijven op je blog. Neem de adviezen van je behandelaars in acht zij hebben immers het goede met je voor. Ik hoop dat de pijn snel wat dragelijker wordt. Houd je taai hoor!

 9. Di+Mario

  goed nieuws dat je je zelfmedicatie hebt afgezworen. Dat maakt namelijk alles stuk op de lange termijn. Ik hoop dat de echte medicatie snel aanslaan en je verlichting brengen.

  Love As Always
  Di mario

 10. Vlasje

  Knap man, dat je terugknokt. En die zelfmedicatie samen met pijnmedicijnen is een slecht mengsel, ook voor de geest. Wie weet wat nog bereikt kan worden. Pijnpoli heeft veel kennis, al us het soms uut proberen wat werkt. Keep on smiling!

 11. Mijnnikonenik

  Je mag zeker over de dingen schrijven waar je last van hebt, het is jouw blog en het is jouw leven. Je hoeft niet alleen te zitten met je gedachten en pijn.
  Leven met pijn is erg, het sloopt je en vreet je op. Je zoekt middelen om er even vanaf te zijn. Begrijp dat volledig. Laat je helpen Hans, probeer het niet alleen te redden. Er moeten dokters zijn die je kunnen helpen.
  Ik duim voor je! Volhouden!

 12. Trudy

  Wat een mooi nummer. Als ik het goed begrijp ga je wat nog wel werkt sterker maken, als het klopt, kan ik je zeggen dat ik dat ook zo doe. En sommige medicijnen richten meer kwaad aan dan goed. Dat beter kunnen fietsen dan lopen doet me dénken aan hoe ik alleen met een muur op mij fiets kon klimmen en mijn eerste rondje verder dan krommenie, maar hopen deed ik dat ik niet moest stoppen als er geen muur was. Denk dat jouw gevecht ook deels zo gaat, houd vol, het moet toch lukken en nieuw worden we niet meer, wel meer tevreden met wat nog wél lukt.

 13. Melodyk

  Hallo Hans… man man man wat een weg moet je gaan met die rug… maar heej, je bent niet alleen hè (hier al 42 jaar ermee onderweg nadat ik op mijn 16e mijn rug brak) … samen staan we sterk hoor, laat je niet gek maken!

  Ik ben wel nieuwsgierig naar jouw medicatielijst etc…;-)

  Hou je haaks en blijf voortgaan (letterlijk en figuurlijk)

 14. Bertie

  Kop op Hans, je hebt nu hulp en er is de muziek. Schrijf het van je af, het kan helpen.
  Ik wens je beterschap -voor zover dat mogelijk is- en zie je opgewekt logjes weer tegemoet.

 15. Tine de Jong

  Heel goed dat je het langzaam doet en ja injecties kunnen je wellicht helpen maar dat moet je wel goed overwegen want na mate je deze ontvangt kan het ook zo wezen dat deze ook beschadigen kunnen brengen aan de rug. Ik wil je niet ontmoedigen zeker niet maar heb dit zelf ervaren in mijn linkse hand waardoor ik deze nu heel moeilijk meer kan gebruiken en er een grote verdikking zit op handpalm door de vel injecties die ik ontving erin. Nu zijn de vingers meer verkrampt als voorheen en de pijn is er ook regelmatig wat mijn schrijven -Typen erg bemoeilijkt. En erover schrijven is altijd goed Hans want dat is ook een vorm om het van je af te schrijven en het delen met ons vind ik alleen maar moedig. Muziek is je leven en dat kan je ook helpen en gaat het lopen mondjes maat en het gaat met de fiets beter dan pak je heerlijk de fiets. Maar ook dit stap voor stap.
  Ik denk aan je en vele met mij. Dat weet ik gewis vriend. Doe het rustig aan. LG, Tine xxx

 16. Haba

  Goede middag Hans, stap voor stap op je weg terug, je hoeft niet te rennen, het is al heel geweldig dat je op weg bent. Jouw leven is van jou en jij moet beslissen wat je ermee doet, dat weet je zelf zeker ook. En medicatie die een slechte werking op je geest heeft , lijkt me nooit goed. Ik wens je een goed herstel toe met zo weinig pijn als mogelijk is. Misschien dat je door de fysio op gaat knappen, ik hoop voor je dat dat een positief effect zal hebben.

 17. klaproos

  pijn is afschuwelijk Hans, en ik begrijp dat je naar middelen zoekt om het even niet te hoeven voelen,
  maar je geest is sterk hé man, blijven knokken om weer boven te komen, en je kunt het….
  JIJ KAN HET.. ik ben zeker…
  elke stap die je zet is er een .

 18. rebbeltje

  Je beschrijft je gevoelen of je doet het niet
  Wat je zelf wil…en wie het niet wil lezen blijft gewoon weg toch?
  Denk dat muziek voor jou een heel goed medicijn is om je te helpen de weg terug te vinden
  s6 ermee en sterkte want pijn is nooit fijn.
  Groetjes

 19. Yova

  Hallo Hans,
  Wat goed dat je weer komt. Afleiding is beter voor je. Dit doet ik ook namelijk. Ik vind zo erg toen gebeurd was. Best wel heftig. Allemaal geweest. Nu nog beetje herstellen. Dat je altijd pijn heeft dit is niet zo best. Mijn arm van andere kant is ook vaak opereert geweest. Ik leeft ook pijn. Dag en nacht. Ik kan ene arm niet meer omdraaien en recht houden.Alleen weet jij Hans. Kan ook niet meer opereren. Van andere kant van mijn arm heb ik ook pijn. Zwaar overbelast. Heel goed dat je weer bent. Goed zo! Af en toe stukje lopen is de best om te doen voor jou rug. Ik weet ervaring toen met onze moeder. Had ook gehad. Ik hoop dat je met fysio helpen. Als maar verlichting is. Hans muziek is zeker mooi. Wel rustig aan doen. Sterkte! Fijne dag veder.

 20. mizzD

  Beste Hans.. je schrijft hier gewoon zo veel of zo weinig als je zélf wilt hè.. maar je moet dan niet schrikken van ook eerlijke reacties, die misschien minder leuk voor je zijn, maar we hebben allemaal wél het beste met jou voor! Hou dat goed voor ogen!
  Ik vind het heel goed van je dat je hard aan het werk bent om weer zo goed mogelijk ‘terug’ te komen.. echt chapeau voor jou! En laat inderdaad die vervelende pillen, waar je depressief van werd, maar lekker weg. Je bent slim genoeg om te beseffen wat wel en niet goed voor je is.. leef daar naar hè! En volg de adviezen van de mensen die weten wat ze doen goed op.. zoals de fysiotherapeut.
  Jij gaat het redden, dat weet ik zeker!
  Hou je goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.