Eiersnijder.

Deze zondag een uitvinding die ook nog steeds in vele uitvoeringen te koop is.
Deze eiersnijder ken ik al van uit mijn jeugd, mijn moeder gebruikte deze om de sla te versieren met plakjes ei.
Deze plakjes ei mocht ik ook wel snijden en over de sla verdelen en het leuke was dat je op de snijdraden ook muziek kon maken.
Maar daar was moeder niet van gecharmeerd, stel je voor dat het stalendraadje zou breken.


Eiersnijder die we thuis hadden.

Een uitvinding van Maurice, Locker Manchester Engeland.
Onder US – Octrooi 2.240.221.
De uitvinding werd gepatenteerd 26 november 1938.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com

.
De Eiersnijder – parodie Van Kooten en De Bie

17 gedachten over “Eiersnijder.

 1. RenéSmurf

  Ja, als kind mocht ik wel eens het ei doorsnijden, zo indrukwekkend was dat nou ook weer niet, maar ik deed het toch maar, dat was makkelijker dan zeggen dat ze het net zo goed zelf kon doen, want dat kon ook nog wel eens lui overkomen.

 2. Tine de Jong

  Hallo Hans even mijn gedachten op wat anders zetten en ik kwam dus gezellig even lezen. En ja deze hebben wij ook. En gebruiken deze ook regelmatig en niet alleen maar voor eieren maar ook zoals Boerin zonder naam al schreef.

 3. johmar

  Zo blij dat ik al dit soort hebbedingetjes uit huis verbannen heb. Ze nemen veel ruimte in , in mijn toch al beperkte bergruimte en met een scherp mesje ben je net zo snel klaar en dat is ook nog eens sneller schoongemaakt. Al kan ik me wel voorstellen als je voor een groter gezelschap aan de slag moet dat het handig kan zijn.

 4. John

  Hier liggen er 2, maar die liggen wel werkloos in de lade.
  Ik eet mijn eieren gebakken of gekookt, en gekookt eet ik ze gewoon zo op.
  Hap slik weg 🙂

 5. boerinzondernaam

  Ook heel handig om andere dingen in plakjes te snijden, zoals bijvoorbeeld champignons. Het mogen weliswaar geen harde dingen zijn. want dan breken de ijzerdraadjes. Voor het in plakjes snijden van augurk, paprika of ui kun je beter een uiten-kam of uiensnijder gebruiken. Je bent langer bezig voor hetzelfde resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.