Controle.

Ik werd een paar weken terug verwacht om ’s morgens acht uur bij de praktijkondersteuner om me nuchter te laten te laten controleren op mijn glucose.
Ze begon niet gelijk met alle standaard stappen, maar ze begon met een gesprek.
Ze had zich goed in mijn dossier verdiept en sprak ook haar zorgen uit over mijn gezondheid.
Het gesprek heeft me goed gedaan, eindelijk iemand in de zorg die tijd voor me nam.
Na het gesprek wilde ze nog wel mijn glucose controleren en die was begrijpelijk te hoog,
dacht rond de tien.
Ook mijn bloeddruk werd gemeten en na drie keer meten was merkbaar dat de waarden erg varieerde.
Eerst controleerde ze mijn hartslag met de hand, maar daar werd ze niet veel wijzer van,
dus een Saturatiemeter werd erbij gehaald.
De waarden varieerde heel erg veel, dus mijn nieuwe huisarts werd er bij geroepen.
Die ging luisteren naar mijn hart en ze zei dat ik last van boezemfibrilleren had.
Dat was wel schrikken, maar het is wel een symptoom dat met mijn klachten heeft te maken.
Die dus al bijna zes jaar duren, die ik toen voor het eerst ging merken tijdens het wandelen dat ik steeds minder conditie had.
Ze wilde dat ik gelijk een hartfilmpje liet maken, in de praktijk.
Daarna heeft de huisarts deze met mij besproken, nu heb ik medicatie om het hart rustiger te krijgen en heb ik binnen kort een afspraak bij de cardioloog.
Als extra heb ik nog een keer bloed moeten laten prikken voor de cardioloog.
Voorlopig zit ik weer in de male molen van het leven en draait de zorg een rondje met me mee.


Wat is boezemfibrilleren?

20 gedachten over “Controle.

  1. Mirjam Kakelbont

    Het is toch weer schrikken, Hans. Ik ben blij dat de praktijkondersteuner de tijd nam voor een gesprek met je. Ze ziet jou echt staan en maakt zich hard voor je. Zulke mensen naast je heb je echt nodig. Hopelijk kan de cardioloog iets voor je doen en helpen je medicijnen.
    Sterkte en lieve groet ♥

  2. ferrara

    Schrikken, maar ook fijn dat ze goed op je letten en niet voor niets.
    Hopelijk doen de medicijnen hun werk goed en anders zal de cardioloog heus iets voor je bedenken.

  3. Yova

    Hallo Hans, Wellicht zul je zeker verdere onderzoekingen van krijgen. Dit kan zelfs een MRI scan onderzoek gaan worden. Hiermee krijg je ook twee verschillende vloeistoffen via infuus in beiden armen en daarmee kunnen ze allerlei testen uitvoeren en komt dit allemaal veel beter in beeld. Dit had ik vorig jaar gehad, plus een hartfilmpje enz. Nu slik ik medicijnen hiervoor om alles rustig te houden. Ik blijft altijd onder controle, omdat dit door mijn spierziekte komt. Verder heb ik hartafwijkingen en dit willen ze dus ook in de gaten blijven houden. Dit jaar is het weer zover voor me. Dan krijg ik weer een oproep voor Amsterdam UMC. Het onderzoek kan ook met hartecho plaats vinden. Maar die zijn niet echt betrouwbaar. Het is inderdaad waar je terecht in komt… in de mallemolen! Dit vertel je precies goed. Over kleine twee maanden moet ik ook naar Amsterdam UMC en dan moet ik wel 10 buizen bloed afstaan. Voor verdere onderzoekingen voor mijn Hypofyse tumor in mijn hoofd dus. Dus dit jaar heb ik (Ferry) weer een druk schema voor de boeg. Hou je taai Hans en heel veel beterschap!

  4. rietepietz

    Wat fijn dat er tijd voor een gesprek was. Er was ooit een onderzoek gedaan waaruit kwam dat wanneer artsen tijd voor een gesprek maken er veel kwalen sneller ontdekt worden waardoor het meestal minder erg wordt.
    Wat zou het fijn zijn wanneer je met de juiste medicijnen weer iets meer zou kunnen omdat de klachten afgenomen zijn.

  5. mizzD

    Zo’n gesprekje kan zó goed doen hè.. alleen het idee dat je serieus genomen wordt en men aandacht voor je heeft!
    Ik schrik wel van die hartproblemen, maar wat John ook schrijft.. het ene lokt het andere vaak uit. Je wordt nu goed opgevolgd door de zorg.. dat is echt wel goed!

  6. rebbeltje

    Een goede uitleg van wat er speelt.
    Ja de mallemolen van het leven.
    Hoop dat ze je klachten serieus nemen en er wat aan kunnen doen.
    Wel fijn iemand die de tijd neemt voor je en samen de goede weg zoeken helpt.
    S6 daarmee en dat je snel weer de mallemolen kan verlaten.

  7. Bertie

    Goed dat je een geduldige ondersteuner had, dat is prettig.
    Tot 2008 had ik regelmatig hartkloppingen, toen werd er een ablatie gedaan. Heeft prima geholpen, nooit meer last gehad. (afkloppen!)

  8. Lies

    Het filmpje maakt het duidelijker, Hans, voor buitenstaanders. ‘k Hoop zo dat je beter wordt met de medicatie, een noodzaak voor jou, en ook een beetje voor ons, want we houden van je, en zien je graag gezond(er)!
    Een lieve/genezende knuffel uit Brugge!
    Lies.

  9. Dorien

    Ik hoop dat je nog een tijdje mee mag draaien in de mallemolen. Hartproblemen en diabetes…de chef lijdt er onder. Poj poj! Fijn dat er iemand goed luisterde ❤️

  10. Nicole Orriëns

    Dat klinkt als een hele fijne praktijkondersteuner zeg. Wat goed dat ze zo de tijd nam, maar inderdaad misschien wel even schrikken vanwege het hart. Maar fijn dat je daar meteen ook wat voor kon krijgen.

  11. Tine de Jong

    Hoie Hans ik heb onlangs een aantal dagen met dit https://youtu.be/f43X_ULUD-Q moeten rondlopen voor 72 uur en was soms wel onhandig. Dit kastje spoort dan ritmestoornissen die niet continu aanwezig zijn en gemist kunnen worden tijdens de korte opname van een elektrocardiogram. oest ook gewoon mijn dagelikse dingen doen daarbij. Het is goed dat men dit onder controle houdt. En ook voor de glucose kreeg ik onderzoek maar dat was nog goed. Een bloeddrukmeter heb ik zelf en dan zijn de waarden ook soms verschillend. Dat kastje deed men ook om dat ik weer een operatie ontvangt eerdaags voor mijn aderverkalking( atherosclerose) Want de aders zitten steeds dicht. (chronisch geworden denk ik want moet elk jaar wel gedotterd worden) en men wilt weten of het hart het aan kan want dit is weer een zware operatie. En nu dus dichtbij het hart. Wel spannend maar komt best wel goed. Maar onkruid vergaat niet toch? Ik eet gezond en als het gaat (met het weer) wandel ik ook. Meer als dat kan je niet doen toch?

  12. John

    Ja Hans, het heeft veel te maken met bijvoorbeeld bewegen. Als dat moeilijker wordt, gaan andere dingen spelen, en dat kan elkaar versterken. Goed dat de praktijkondersteuner de tijd voor je nam zodat dit eruit kwam. Nu kunnen ze er gericht iets aan gaan doen.

  13. Sjoerd

    Als je weet wat je hebt wordt het iets eenvoudiger om er mee om te gaan. Mijn vrouw en ik eten koolhydraat arm, en daardoor daalt langzaam maar zeker de bloedsuikerspiegel naar acceptabele waarden.

  14. ZON-nebloem

    en ik kryg na dit alles te lezen al schrik voor mijn volgende onderzoek
    elke keer is het goed, maar mijn suiker zit op het randje
    het zit ook in de familie….
    Een @->- voor U.

  15. Karel

    ha die Hans
    ik volg je nog niet zolang , dus ik schrok ff
    jij allang nier meer van deze onderzoeken
    long en long
    jij en ik
    zijn enorm verschillend dat is zeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.