Waterverbruik 2024-08-14

Het is echt zomer, de temperaturen stijgen, wat hebben we er lang opgewacht.
Ik merk nu ook dat ik meer drinkwater gebruik, alleen al om te drinken.
Water wordt te overdadig gebruikt, ik heb lange afstand wandelen gedaan en dan leer je de waarde van water wel waarderen.
Als je de keuze moet maken tussen drinken of wassen is deze snel gedaan.
Dus men kan best bezuinigen en wijzer met water omgaan.
Goed voorbeeld met de kruiwagen, we gebruiken te veel.


Zoveel water gebruik jij op een dag?! hier komt jouw water vandaan! Op pad met Niels

12 gedachten over “Waterverbruik 2024-08-14

  1. Joke

    Bezuiniging op water, zeker. Zag in Afrika water tekort… bedelen langs de straat om het laatste uit je fles te krijgen. Heb nog helpen waterputten installeren.

  2. Peter

    Het waterverbruik staat bij mij hetzelfde als vorig jaar nl 48 kuub. Ik heb de overdruk van de boiler losgemaakt en in een emmer laten druppen want dat is toch elke week 3/4 emmer dat niet wegstroomt maar nog nut heeft om de planten mee te begieten.

  3. mizzD

    Ze zouden in alle nieuwe huizen iets moeten maken waarmee de wc’s met regenwater doorgespoeld worden.. dat vind ik altijd zó zonde van dat goeie leidingwater..!
    Ik sproei al jaren m’n tuin niet meer, ook niet met warm weer. De oudere struiken en vaste planten overleven dat wel.. alleen de nieuwe helaas niet als ik ze niet al in het najaar ervóór geplant heb. Het kostte me dus al de nodige planten, maar ook nu sproei ik niet.. het gaat écht de verkeerde kant op met het drinkwater.. mensen zouden zich dat echt moeten realiseren, want zonder water geen leven hè! Mensen zijn belangrijker dan tuinen en zwembadjes!
    (we zijn werk aan het maken van een regenton 😉 )
    Hoe is het met je Hans?.. jij moet nu zéker niet minderen op je drinkwater hè.. stay cool!

  4. די מריו

    Water, je kunt niet zonder. Daarom moeten we er zuinig mee zijn. Ik moet er toch niet aan denken dat ik mijn koffie niet kan drinken omdat het water op is 😉

    Love As always
    Dimario

    1. mizzD

      Las gisteren in de krant dat de koffiebonen niet goed meer groeien door de klimaatverandering.. heb je straks én weinig water én geen koffie..! 😉

  5. Karel

    mogge Hans
    ja er wordt enorm veel water gebruikt c.q. misbruikt , das zal voor een ieder anders zijn
    ik drink wel meer water , maar douch minder dan toen ik nog werkte , en ook in het toilet veel minder , niet na elk plasje doorspoelen enz enz

    geniet de dag

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *