Bril.

Wat is een bril toch fijn als je ogen niet zo goed meer functioneren.
Zo heb ik twee multifocale brillen, een voor normaal zien en lezen en een voor de pc en lezen.
vooral een multifocale bril voor de pc is erg handig, je hoeft dan niet van bril te wisselen als je iets wilt lezen en je achter je scherm zit te loeren.
Het is nog maar het begin, want in de woonkamer heb ik een pc en in de hobbykamer.
De laatste gebruik ik om schema’s en data informatie over onderdelen, “datasheets” op te zoeken en om meetapparatuur aan te sluiten, zoals een oscilloscoop.
Het nadeel is wel eens dat ik met mijn normale bril aan het hobbyen ben en die dan even afzet om op het pc scherm te kijken, meer turen, terwijl mijn pc bril bij de pc in de woonkamer ligt.
En dan kom je er opeens achter dat je nadat je verder bent gegaan met de hobby alles wel erg wazig is.
Waar heb ik nu mijn bril neer gelegd?
Nou het was flink zoeken voor ik deze had gevonden, want draadjes en een bril lijken heel veel op elkaar.


Meten met de oscilloscoop via de pc.


Zoek de bril in de doos met draadjes.

13 gedachten over “Bril.

  1. Suske

    Die bril heb ik zonder bril gevonden.
    De ene dag zie ik beter dan de andere.
    Alleen op het werk gebruik ik een leesbril.

  2. Lies

    Het geeft je comfort, Hans.
    ‘k Heb er ook twee, een multifocale voor ‘altijd’, en een leesbrilletje voor pc, omdat ik het anders te moeilijk vind om heel de tijd door dat onderste stukje te kijken…
    Lie(f)s.

  3. Matroos Beek

    Ik bril sedert 5 maanden ook multifocaal. Wat een verlossing om alles steeds te zien dichtbij, veraf, op p.c. Voorheen moest ik constant focussen en vooral vaak zoeken naar de leesbril / computerbril…
    In het begin was het wel wennen. Ik heb even moeten doorbijten, en dat gedurende meer dan zes weken, maar het loont de moeite.

  4. Peter

    Dat heb ik met mijn draadloze telefoon. Ligt altijd naast me. Behalve als er gebeld wordt dan komt de ringtoon ineens heel ergens anders vandaan.

  5. mizzD

    Ze zeiden mij eens dat de multifocale bril die ik aangemeten kreeg ook geschikt zou zijn om er mee op de pc te lezen. Dat wás helemaal niet zo! Maar ik kon achteraf helemáál niet aan die bril wennen en dus hebben ze er een gewone leesbril van gemaakt. Maar daar kan ik dus écht ook niet mee op de pc lezen, daar heb ik nog steeds zo’n goedkoop leesbrilletje van de drogist voor. Ik dacht dat het aan mij lag, maar jij hebt voor de pc ook een aparte bril dus? Hebben ze me toch maar wat wijs gemaakt bij die opticien hè.
    Groetjesss!

  6. John

    Hier van het zelfde. Maar zonder bril zie ik echt weinig dus een bril vinden wordt dan erg lastig. De multifocale bril is wel een uitkomst vergeleken met vroeger. En nu zie je er helemaal niets meer van. Geen gekke overgang in het glas. Prima bedacht zo.

  7. Sjoerd

    Gevonden, maar ik had wel mijn bril op… Ik heb net voor de kerst een nieuw Arduino-pakket besteld bij Hubbit.nl (met een kortingscode van 10 euro)

  8. ✿Z☀n*n€bL☀eM✿

    de bril was vlug gevonden, hij ligt er gewoon boven op….
    gisteren was ik toevallig bij de arbeidsgeneesheer en kreeg 10/10
    Ik heb een bril om ver te zien
    maar om te lezen en kleine lettertjes zie ik beter zonder bril
    Een @->- voor jou.

Reacties zijn gesloten.