Afval scheiden.

Zelf ben ik een voorstander om het afval te scheiden, is voor iedereen en vooral de toekomstige aardbewoners beter.
Per saldo heb ik per week een pedaalemmerzakje met restafval.
Zo zie ik regelmatig een ouder stel een hele berg afval in de restcontainer gooien, maar voor mij klopte er nog steeds iets niet.
Want eerst komen de glazenpotjes, die zelfs waren afgewassen zo schoon zagen ze eruit.
Dan de conservenblikjes, waar ik ook het idee dat ze waren afgewassen en daarna het papier, waar nog net niet een touwtje om heen zit, alles werd uit de roltas gehaald en in de restcontainer gegooid.
Het kan zijn zou je zeggen dat de misschien de papiercontainer en de PMD container te ver weg zijn voor ze.
Maar dat is dus het vreemde, als men alles in de restcontainer heeft gedumpt, loopt men naar het winkelcentrum en gaat daar wandelen, ze lopen dan op 5 meter afstand verschillende keren langs de papiercontainer en de PMD container.
Heb netjes gevraagd waarom men het afval niet in de betreffende container deponeert, het antwoord was dat men dat te complex vond.
Ik was verbluft, complex een kind snapt het nog.
Deze log heb ik niet geschreven na aanleiding van het nieuws , maar is wel een besvestiging.

15 gedachten over “Afval scheiden.

 1. Renesmurf

  Ik ben geen voorstander van gescheiden afval inleveren, waarom zoeken ze dat niet zelf uit. Maar ja, ik hou me er natuurlijk wel zoveel mogelijk aan, zo moeilijk is het echt niet.

  Reageren
 2. Matroos Beek

  Sommige mensen hebben geen geweten… ik durf nog geen wikkeltje van een klein snoepje langs de weg gooien. Ook sorteren gebeurt zoals het hoort. We kunnen alleen maar hopen dat het vervolgens verder netjes wordt gesorteerd en gerecycleerd…

  Reageren
 3. Peter

  Dus eigenlijk ben ik gratis aan het werk voor de inzamelaar die een kant en klaar product ophaalt. En dan moet ik ook nog afvalstoffenheffing betalen! Komt mogelijk dat ik zelf uit de recycling branche kom en er daarom anders tegenaan kijk.

  Reageren
 4. Morgaine

  Dit is gek ja, zo dichtbij, ik scheidt ook graag, maar hier is het toch wel iets meer ingewikkeld als je op flat woont alleen al en best wel een heel eind moet slepen met alles, winkelcentrum met nog meer scheiden nog net even verder.

  Ooit hadden we dus gewoon eigen containers, maar nu is het hier zo, woonhuizen hebben wel de meerdere kliko’s in kleuren, flatbewoners mogen tegenwoordig algemeen storten in de kokers ergens in de straat, met als gevolg, dat ook woonhuizen als hun kliko’s vol zijn, komen dumpen bij de flats…. ook grof vuil dus…

  X

  Reageren
 5. Yova

  Er komen steeds meer afval scheiden. Deze kliko is best wel makkelijk. Omdat verschillende kleuren zijn. Hier hebben nog niet. Het gaat ook ondergronds bak. Maar wel in de buurt glasbak en kleding bak. En krantenbak. Het is best wel erg opvallend deze bakken. Ik zie ze nergens staan in de buurt.

  Reageren
 6. די מריו

  Hier willen ze nog meer scheiden en nog belangrijker, afval minderen. Het is nog niet ingegaan, maar ik doe al jaren diverse dingen scheiden.

  Love As Always
  Di mario

  Reageren
 7. Kliefje

  Ik heb idd begrepen dat alles gewoon op één hoop weer komt en dat het vanuit daar weer gescheiden wordt. Ik doe deels mijn best: glas en papier prima. De rest gaat bij mij gewoon in grijs. Onze keuken os héél klein en nog een extra bak of zak zie ik niet zitten.

  Reageren
 8. Leidse Glibber

  Het is heel belangrijk afval te scheiden, maar raar dat veel gemeentes de verschillende bakken hebben weggehaald. In Leiden gaat nu alles ondergronds in ene en dezelfde container dus ik denk dat het hele scheidingsverhaal over is.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)