Graphophone.

In de zondagse aflevering over uitvindingen, presenteren wij de Graphophone.
Het vastleggen van geluid is tegenwoordig heel wat makkelijk geworden.
De Graphophone werd uitgevonden voor de amusementsindustrie.
De eerste opname op de cilinders hadden een speelduur van 2 minuten.


Opnemen was wel lastig.

Een uitvinding van Charles Sumner Tainter Washington.
Onder US – Octrooi 0.385.886.
De uitvinding werd gepatenteerd op 10 juli 1888.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com

17 gedachten over “Graphophone.

  1. Wim

    Een mooi artikel, werkelijk fantastisch , vooral als je ziet hoe het er nu voor staat, en hoe het ooit allemaal is begonnen, wat hebben geluidsdragers een evolutie doorgemaakt. Toen ik geboren werd waren 78-toerenplaten nog gangbaar, en alles wat daarna kwam is eigenlijk ook allemaal alweer verouderd, hoewel we hier alle soorten nog hebben, gebruiken en afspelen.

  2. mizzD

    Grappig is dat toch, dat je nu, met alles wat we op dat gebied hebben, bijna er niet meer bij stil staat dat het eens op de één of andere manier is begonnen met zo’n uitvinding.. pioniers waren het! Daar kan Elon Musk met z’n onverwoestbare autoruiten nog wat van leren..! 😉

  3. Peter

    En dat als gevolg van het bekend worden van het begrip ‘Techniek’ dat toen niemand kende. Als de mens 10.000 jr bestaat om dan in de laatste 100 jaar deze technieken uit te vinden. Waarom? Of zit er meer (buitenaards) achter? Vraag ik mij dus af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *