Aquarium Nederland.

Het gebeurd nog steeds, er worden vissen en planten uit het aquarium in open water gedumpt.
Dit is niet zonder risico, want vaak overleven vissen de winter niet, maar ze kunnen ook ziektes met zich mee brengen en inheemse vissen verdringen.
Het is verstandiger om je aquariumvissen terug naar de dierenwinkel te brengen als je hem niet meer wilt hebben.
Het uitzetten in open water is de minst verstandige actie.
Ook de planten uit het aquarium zijn niet geschikt voor de openbare wateren.
De NVWA heeft een veldgids ontwikkeld over invasie van waterplanten.
Daarmee kan men deze waterplanten snel herkennen en het is een hele lijst ik was wel verbaast hoeveel omgevingsvreemden soorten ik daarin zag staan.
Ook hier zie ik een toename van Koikarpers in het openbare water, maar ook van waterschildpadden die zijn los gelaten.


Eerst was er een Koikarper.

Nu zwemmen er meerdere Koikarpers.

Een waterschildpad in de vijver.

17 gedachten over “Aquarium Nederland.

 1. rietepietz

  Téveel mensen denken vooraf goed na over de aanschaf van dieren. Niet over hoe lang ze kunnen blijven leven en niet over hoeveel verzorging ze nodig kunnen hebben. Dan is het wel te verwachten dat ze ook geen idee hebben over hoe je er weer “netjes” vanaf kunt komen.

 2. Tine de Jong

  Het is inderdaad heel triest dat er nog steeds mensen zijn die dit illegaal doen want ook hier waren er onlangs weer van die kleine schildpadjes in sloot gedumpt. En onlangs zag ik ook zo een documentaire dat er zoveel woekering is van aquariumplanten die in wateren zijn gegooid. En ja over de visjes maar te zwijgen. Zeker in deze vakantie tijd gebeurd het meer en meer. En mij maakt dit ook zo verdrietig en boos. Heel goed dat je er aan dacht heb besteed Hans en ook bedank ik je hierbij voor je mooie reacties op mijn 2 websites. Groetjes, Tine

 3. די מריו

  Schande, ik kan het niet anders zeggen. Ik zeg het ook altijd tegen mensen als ze dieren kwijt willen. Denk toch na voordat je wat neemt. Zet het desnoods op marktplaats, er zijn altijd mensen die het willen hebben. Dit kan echt niet.

  Love As Always
  dimario

 4. mizzD

  Héél veel waterschildpadden hier in de singels ook.. flinke knapen.. die vreten heel wat inheemse visjes op vrees ik. Koi heb ik hier nog niet gezien, maar zal best dat de mensen dat doen.. al zijn die vissen nog behoorlijk duur in aanschaf. Maar goed.. wat is nog waardevol voor de verwende mens van nu..? 😉

 5. Lies

  Het mens’dom’, Hans…
  Lie(f)s.
  @HIer weer bouwvakkersmuziek in stereo…, wel twee verschillende posten, wat een kakafonie…
  ‘k Ga seffens even buiten, de stadsstilte opzoeken…
  Lie(f)s.

 6. Yova

  Ik heb ook elders gezien dat goudvissen gedumpt in water gezet. Ze worden wel alsmaar groter. Wc in gooien best wel erg zielig. Brengt dan naar de dierenwinkel toe. Goudvissen worden in de bak te groot. Het triest dat de mensen dit doen. Schildpadden hebben wij in de sloot ook gezien. Je weet toen bij ons blogje in verleden. Fijne dag.

 7. klaproos

  Hans het is gewoon triest wat mensen doen??
  waarom staan ze niet eerder stil bij het feit dat dieren geen speelgoed zijn, en voor altijd tot aan hun dood bij je blijven…
  ik kan er wel om huilen, zo wreed…. bah..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.