Suggs & Co featuring the Chelsea Team – Blue Day.

Dit weekend in de Gouden terugblik de Britse popzanger zanger “ Graham McPherson”.
Hij werd geboren in Hastings op 13 januari 1961 en viert vandaag zijn tweeënzestigste
verjaardag.
Hij is bekend geworden onder zijn artiestennaam Suggs, hij is de zanger van de Britse
ska-popband “Madness” en presentator van radio- en televisieprogramma’s.
Hij was pas zeventien jaar oud toen hij voor het eerst bekendheid verwierf als leadzanger van het Britse skapop fenomeen Madness.
Maar tegen de tijd dat hij vijfentwintig was, ging de groep uit elkaar en had hij het hoogtepunt van zijn carrière al bereikt en gepasseerd.
Na een vruchteloze periode als frontman van een spin-offband genaamd “The Madness”,
verdween hij uit de schijnwerpers van de media.
Hij dook kort weer op als producer voor het album “Spartacus” uit 1991 van “The Farm” en in 1992, gesteund door een internationale heropleving van ska en de succesvolle release van een compilatie van de grootste hits genaamd “Divine Madness”, kon de band terugkeren voor de eerste van een reeks reünieconcerten.
De zanger nam ook een dagtaak aan als presentator van de Britse tv-spelshow “Night Fever”.
Night Fever was een show in karaoke stijl die van april 1997 tot maart 2002 in het Verenigd Koninkrijk werd uitgezonden en werd door Suggs gepresenteerd.
Deze successen maakten de weg vrij voor hem om in 1995 een solocarrière te beginnen.
Het eerste album, “The Lone Ranger”, deed het goed in de Britse hitlijsten.
Maar de follow-up uit 1998 deed het minder goed, misschien gekwetst door het verband met het mislukken van de kassa van de film “The Avengers”, waarin de eerste single “I Am” van het album te zien was.
Een jaar later bracht Madness een “Universal Madness – Live in Los Angeles” uit om hun twintigjarig jubileum te herdenken, Suggs vertelde verslaggevers dat de soloplaten iets waren dat hij nodig had om uit zijn systeem te komen.
Blue Day” is een nummer dat is geschreven door “Mike Connaris” en als single uitgebracht door de Engelse zanger Suggs, in samenwerking met de spelers van voetbalteam Chelsea.
Het bereikte in 1997nummer tweeentwintig in de UK Singles Chart.
Dit weekend is hij met zijn single Blue Day de Gouden terugblik bij Radio de BOM.


Suggs & Co featuring the Chelsea Team – Blue Day.

16 gedachten over “Suggs & Co featuring the Chelsea Team – Blue Day.

  1. rietepietz

    Uit de tijd met veel muziekstromingen die me volledig ontgaan zijn. Ik zal dus hier en daar wel iets gemist hebben, dit nummer bijvoorbeeld dat echt wel lekker klinkt.

  2. mizzD

    Kende het hele nummer niet.. maar die zanger is nog wel te herkennen als de frontman van Madness ja.. de sound is er ook een beetje. Leuk om die voetballers zo’n lol te zien hebben onder elkaar.. ik herken Dennis Wise nog.. maar Ed de Goey, die in die tijd de keeper bij Chelsea was, zie ik niet.. die was té lelijk denk ik.. of zong té vals hehe. Ontroerend vooral om Gianluca Vialli te zien.. net vorige week veel te jong overleden aan die rotziekte.

  3. John

    Ja Madness, die ken ik wel. In de periode dat ze hitjes hadden, liep iedereen in een colbert van zijn of haar vader. Ska heeft mij nooit echt getrokken, en ook niets van dit heerschap zijn solocarrière, maar dat maakt niet uit verder. Hij zal daar niet slechter van geslapen hebben.

  4. די מריו

    Het heeft ze gisteravond niet geholpen, want Chelsea heeft gisteren weer verloren…
    Misschien moeten ze het nummer harder zingen.

    Love As Always
    Dimario

Reacties zijn gesloten.