Huldiging winnaars Parijs.

vandaag dinsdag 10 september wordt atlete Femke Bol in Amersfoort geëerd voor haar
uitzonderlijke Olympische prestaties van afgelopen maand in Parijs.
Bol, die drie medailles veroverde, werd olympisch kampioen met de gemengde 4×400 meter
estafette, won zilver met de vrouwenestafette en behaalde brons op de 400 meter horden.
Ook zwemmer Caspar Corbeau, lid van ZPC Amersfoort en winnaar van een bronzen medaille op de 200 meter schoolslag, zal aanwezig zijn.
De huldiging vindt plaats tussen 19.00 en 20.00 uur, vanaf 18.30 start het programma op het Lieve Vrouwekerkhof.
Het programma wordt ingevuld met muziek en de Olympiërs zijn samen met hun sportclubs aanwezig .
Burgemeester Lucas Bolsius zal de sporters met alle aanwezige Amersfoorters huldigen.
Bij de paralympische medaillewinnaars is nog niet duidelijk wie aanwezig zal zijn, aangezien zij nog deelnemen aan de spelen.
Meer informatie vind je op de gemeentelijke website.

Femke Bol & Caspar Corbeau.

19 gedachten over “Huldiging winnaars Parijs.

1. mizzD

Femke heeft niet alleen de Jacob van Kampenpenning gekregen en is dus ere-burger van Amersfoort geworden, maar er wordt ook nog een nieuw te bouwen sporthal in de wijk Schothorst naar haar vernoemd.. hoop wel dat dat dan alléén naar haar is en niet eerst heel groot de naam van haar sponsor..! 😉

1. mizzD

Er zijn meer paralympische gouden medailles gewonnen dan olympische.. maar Fleur Jong woont niet in Amersfoort, maar in Midden-Beemster.. dus nee, die wordt dan in Amersfoort niet geëerd. 😛