Rita Hovink – Die eerste zoen

Vandaag is de geboortedag van Hendriekje Jannie Vink, ze is geboren in Beverwijk op 3 maart 1944 ze was een Nederlandse zangeres en is bekend geworden onder haar artiesten naam
Rita Hovink.
Ze is bekend geworden van haar hits ‘Laat me alleen‘ uit 1976 en ‘Antonio‘ van een jaar later.
Haar eerste grote levenswens is dat ze wil toneelspeelster worden.
Maar nadat ze heeft meegedaan aan een talentenjacht van Max van Praag in Loosdrecht, waar haar optreden een succes is, besluit ze zangeres te worden.
Haar eerste optreden is in de Herman van Keeken-show.
Hovink treedt op met de Jonge Flierefluiters en de Leather Jackets, maar als ze solo gaat werkt ze samen met verschillende orkesten.
Daarnaast treedt ze veel op voor Amerikaanse militairen in Duitsland en ontwikkelt zich langzaam aan tot zangeres van formaat.
Ze maakt in 1964 deel uit van het Nederlandse team bij het Knokke Festival in België samen met Willeke Alberti, Shirley, Trea Dobbs en Ilonka Biluska en ze winnen de eerste prijs.
Haar debuutsingle Yeah Yeah Yeah verschijnt, maar wordt geen hit, dat gebeurd pas bij haar derde single ‘Die Eerste Zoen’ en dat is de Gouden terugblik van deze week.
Na een aantal singles verschijnt haar debuutalbum ‘love me or leave me’.
Ze heeft een eigen show op televisie en maakt ze grote indruk in de NCRV-televisieserie Goeie Ouwe Koffergrammafoon, vooral omdat zij dan net hersteld is van een ernstig auto-ongeluk.
In 1978 is ze ernstig ziek en ondergaat een aantal zware operaties.
De single ‘wek me voordat je gaat’ blijft steken in de tipparde en het album ‘ik wil vrouw zijn’ komt uit.
In 1979 overlijdt ze op 7 september op 35-jarige leeftijd en er verschijnt een compilatie met haar beste liedjes.
Deze week is de keuze gevallen als Gouden terugblik in de BankShow haar single ‘Die Eerste Zoen’, dit was haar eerste hit in 1964.

9 gedachten over “Rita Hovink – Die eerste zoen

  1. mizzD

    Veel te jong overleden!
    ‘Laat me alleen’ is een echte evergreen.. en ik vind het echt een enorm mooi nummer, waarbij haar stem prachtig uitkwam. De tekst, daar kunnen heel veel mensen, niet alleen die met liefdesverdriet, maar ook die ernstig ziek zijn, zich in herkennen denk ik. We hebben allemaal weleens periodes dat we in een hoekje weg willen kruipen, ver van die grote boze wereld hè.
    Groetjess!

  2. klaproos

    wat leuk dat je dit plaatje gevonden hebt Hans, ik wil graag laat me alleen vragen voor morgen kan dat nog ? nu ik er aan denk dat vond ik wel een heel mooi plaatje

Reacties zijn gesloten.