Jouw mening telt.

Stel je woont in een wijk waar voetpaden zijn daar mogen geen auto’s rijden, die moeten op parkeerplaatsen staan in de wijk.
De voetpaden zijn afgesloten met paaltjes zodat auto’s daar niet kunnen komen, maar bewoners halen de verwijderbare paaltjes weg en rijden dan over het voetpad.
Fietsers mochten daar ook niet fietsen, maar dat wordt nu gedoogt.
Mijn vraag is de volgende:
Als een automobilist toch over het voetpad rijd wat moet ik dan doen?
Ik zelf zeg, ik heb voorrang als wandelaar en hoef niet aan de kant te gaan, ook al zijn het mijn buren, of wie dan ook, want een goede buur houdt rekening met de andere buur.
Ook heeft de automobilist niet het recht om mij of mijn hond weg te drukken of aan te rijden.
Mijn vrouw zegt, nee dan ga je aan de kant, trekt je hond mee zodat ze er langs kunnen.
Een goede buur is beter dan een verre vriend.
Nou, wat vind jij in deze?

10 gedachten over “Jouw mening telt.

  1. Lies

    Héél vervelend, Hans…
    Bij ons wordt direct politie ingeschakeld, en worden boetes geïnd… !
    Lie(f)s.

  2. willy

    een burenruzie lost niets op…

    ik zou men buur er wel attent op maken dat het niet kan, tenzij hij er een gegronde reden voor heeft..

    groeten

  3. J@n.

    Om ruzie met je buren te voorkomen ia het beter om ruimte te maken zodat ze er door kunnen, maar ik zou het wel demonstratief traag doen……… 😉

  4. Sjoerd

    Als automobilist houdt je toch zeker rekening met de voetganger zou ik zo denken. Zo niet heeft die automobilist een deuk in zijn dak…

  5. Boerin Zonder Naam

    Ik zou zeggen de voetganger heeft voorrang boven de auto op het voetpad. De auto wordt ‘gedoogt’. Kijk, die paaltjes moeten verwijderbaar zijn om mensen die slecht ter been zijn de kans te geven mobiel te zijn met een auto… Of om zware dingen naar je huis te vervoeren die op een fiets of te voet niet te vervoeren zijn. Ook brandweer en ambulance moeten bij de huizen kunnen komen, lijkt me logisch. Dat een voetganger, met of zonder hond aan de kant gaat is een gunst, géén regel. Voetpad is voetpad, géén autobaan.

  6. gerry

    Nou nee een auto mag daar niet rijden dus…ging ik ook net aan de kant.
    Het is toch te gek dat de auto,s zomaar op een voetpad rijden nee hoor je hebt gelijk niet aan de kant ook niet voor een goede buur op die manier.
    Wij willen ons huisje ook verkopen maar…ik heb even gekeken gisteren in een nieuwbouw maar zo wil ik niet wonen en..het gaat van de zomer omhoog de huur met 6,5% nou best veel centen toch en wij hebben een oud huisje en klein huisje dus…ik kijk het nog even aan nu hebben wij vrijheid om ons heenik kijk vanuit de keuken zo het dorp in en door het andere raam de weilanden in en in een nieuwe bouw….pffff dan zit je wel opgesloten hihihihih dus….ik kijk nog even verder ik heb geen haast hihihihi.
    Maak er een mooie dag van samen liefs en x’jes van gerry

  7. FotoFietsMargreet

    Lijkt op het Recht van de sterkste, dus de automobilist.
    Al heb ik als voetganger of fietser voorrang ga ik toch maar uit de weg, want je hebt er niks aan om aangereden te worden.
    Het is wel irritant, maar je wilt ook geen burenruzie. En de gemeente vindt dit natuurlijk niet zo belangrijk.
    Groetjes

  8. Hanny

    Regels zijn er om nageleefd te worden. Als automobilist mag je niet op een voetpad rijden. Punt. Een voetganger heeft dus op een voetpad altijd voorrang. Ook al is het de buurman/vrouw, die heeft daar met de auto niets te zoeken.

  9. Redstar

    Mensen nemen steeds meer voorrang daar waar ze het niet hebben. Staat aan hun kant een rij geparkeerde auto’s en moeten ze jou voor laten, dan drukken ze toch nog even door.
    Ik zet mijn auto dan altijd stil net zolang tot ze weer achteruitgaan, want waarom zou ik dat doen als ik voorrang heb?
    Jij hebt hier voorrang. En de gemeente, doet die hier niets aan?

Reacties zijn gesloten.